Pelin kuvaus

Kohderyhmä: 7 – 13 -vuotiaat lapset.

Saatavuus: Ilmainen. Pelattavissa internet-selaimessa.
Pelaa painamalla linkkiä.

RUOKAePELIssä pelaaja asettuu koulun kokiksi ja vastaa ruoan hankkimisesta, valmistamisesta ja tarjoilemisesta. Oppilaat antavat palautetta päivittäin kokin onnistumisesta.

Peliohjeet

  • Aloita pelaamalla harjoituskierros
  • Lautaselle mahtuu 4 ruokaa, kannattaa täyttää lautaset kokonaan
  • Oppilaat, joilla on erikoisruokavalio syövät alemmasta lautasesta
  • Pelaajat saavat palkinnoksi mitaleita suoritettuaan tiettyjä tehtäviä. Mitalit säilyvät laitteen selaimessa pelikerrasta toiseen niin kauan kun välimuistia ei tyhjennetä.

Projekti

Ruokavalintoihimme vaikuttavat henkilökohtaiset arvovalintamme kuten terveellisyys, maku, hinta, laatu, ruoan alkuperä sekä ruoantuotannon ekologisuus tai aluetaloudellinen merkitys. Näiden tekijöiden yhteensovittaminen asettaa kuluttajat haasteellisten valintojen eteen. Painottaako valinnassa terveellisyyttä, hintaa, ekologisuutta vai saisiko omat arvovalinnat sovitetuksi samaan ruokakoriin. RUOKAePELI – hankkeessa kehitettiin alakouluikäisten lasten käyttöön soveltuva tietokoneella tai tabletilla pelattava ruokakasvatuspeli. Tavoitteena on lisätä lasten valmiutta toimia ruoan kriittisinä ja tiedostavina kuluttajina, siten että he osaavat yhtäaikaisesti huomioida ruoan useita eri ulottuvuuksia ja ympäristöön ja yhteiskuntaan heijastuvia vaikutuksia.

Lisämateriaali

Opettajan lisämateriaali: LATAA
Opettajan ohjeet: RUOKAePELI pähkinänkuoressa

Opettajan ohjevideo

Pelin toteuttajat

Areal Research and Development ja Tulevaisuuden Teknologioiden Laitos

Yhteystiedot

Projektipäällikkö Sanna Vähämiko, erikoistutkija Tuomas Mäkilä

Kuvia

epelistore

epelikitchen

Yhteistyössä:

utu_blackmmmmtktt